Tuesday, February 02, 2010

From Ampang to JB: A Foodies Journey

Somewhere at a gerai in Ampang Jaya

 
Laksa Sarawak. 
Decent. I prefer the Hadeeja Cafe one though. 



Mee kolo. V. nice. 
Better than the one at Hadeeja Cafe, though I tasted better at Sarawak of course.


Somewhere at Kampung Melayu Majidee, JB.


 
My favorite stall of ABC.
Pic quality kinda sucks here, but hey, it was dark and I used a cameraphone.

 
Yong taufu sup that is filled full with kangkung (I googled kangkung, and it is stated as water spinach in English. Really ar?)

Oh, the picture does not look much, but this is the best yong taufu sup ever. The soup is especially super tasty and their sauce just bring the right combination of spiciness in the soup. And I completely forgot to look again at which road this shop is situated in. I know how to get there but not its name. The yong taufu above I ate alll by myself. Nyam2. Didn't ordered otak-otak though because was too full.


Somewhere in Angsana, JB.

 

The famed Mee Rebus Haji Wahid. 
If its a holiday, there is a long queue at this stall. Manage to be there at 12 am, just before the lunch hour crowd settled at Angsana, and lucky for us that my mom taman perumahan is just next to Angsana.

13 comments:

Kasapsky said...

i miss rojak singapore.... Lame giler xsinggah angsana....

SheeMa said...

sedapppppp

alexa said...

dils,

kat belah ampang jaya mana mi kolok tu? nak try. aku pun giler mi kolok gak..

Dils said...

Kasapsky
Family aku duk suke beli rojak kat this one stall in Angsana tu, Asma Rojak.


Sheema
Memang sangat lah sedap


Alexa
If you know where SPCA is, the gerai is one of the many gerai2 yang kat tepi SPCA and in front of the shop lots itu.

Gerai tu is a bit to the left side, you can see menu sign tulis "Laksa Sarawak, Mee Kolo" melekat kat gerai tu. It open from 6pm to midnight tho.

alexa said...

thanks dils!
rupanya dekat ngan umah aku da...
k pasnih aku nak try..

Soraya Zainal said...

raya cina ni kalau gi JB, wajib makan mee rebus haji wahid. dah lame tak makan....

Dils said...

Almost every time balik JB, akan singgah beli mee rebus or tapau bawak balik KL.

Seriously sedap, tho pernah skali saks gile sebab aku rase pekerja die tambah air banyak2 dalam kuah nak kasik banyak. But kalo anak die ade kat gerai time tu, gerenti kualiti tip top.

FrH said...

antara smua, aku xpernah mkn mi kolok.

lain kali review makanan siap specs ok. barulah aku rasa sanggup meredah ke ampang jaya semata-mata utk mi kolok. ni belum orgasm lg ;)

Dils said...

ape maksud ko specs? Complete dgn brape ukuran mi ka...

Hahaha.. aku malas nk komen lebey. Aku ckp aku suke, aku suke. tak suke aku ckp tak brape suke.

Simple . Not complicated. Hehehe.

Kasapsky said...

mee kolok tu cam maggi goreng dgn kuah. Mula2 test kat srwk tgk mcam maggi je mee dia tapi mmg ade jual jenis mee kolok tu. Makan sekali sedap, 2x mkn sedap, 3x mkn dah xsedap. sudo apt-get install mee kolok-dpkg

Dils said...

Hahah. betul, betul. Tu yang first skali aku cakap bile aku try mi kolok, rase mcm megi mee je.

Tapi ekceli yang buat die special tu is the daging. Sebab tu famous kat sarawak mee kolo babi. Kite nye make do with daging lembu aje la.

alexa said...

mi kolok kat gerai kpg gersik la best...

Dils said...

wahh... then you need to tell me the address or how to get there..

Disqus for Dils Stop