Friday, July 27, 2012

Hellooo

Nampak benar mati idea nak letak tajuk ape. I should really post my book reviews, tapi nanti la. Weekend ke. 

Sekarang ni I can puasa lagi, I tuang on Selasa because by Monday malam tu I dah rase tak terlarat sangat, mengantuk, badan rase lemah. So I opted to opt out of puasa. Tapi setakat ni Selasa tu je la bertuang. Hari ni maseh gagah! (Insya Allah). 

While I can WFH, I went to office on Wednesday and Thursday untuk mintak official confirmation dari big boss to WFH until I deliver la. I found that it is not too tiring banding di rumah. Mungkin sebab if kat rumah gatal je nak buat macam-macam mende, so tu yang jadi penat terlampau. Kat office tak bergerak dari kerusi unless pegi solat. Aircond office pon membantu keadaan optimum untuk tenaga ibu mengandung.

Yang tak terlarat tu menghadapi jem tu. Jem nak masuk taman perumahan laa. Haih la. Too many people nowadays live in Ukay Perdana, nak buat guano kan. Ukay Perdana exit in MRR2 is now the new hellish Pandan exit. It does not help also with Duke just a short distance away, so kereta2 sume bertambah lagi. As for me, bile jem I think because I am kinda tension, so the baby in belly acting up a bit, galak-galak move around. 

So here I am again WFH. Husband suke sebab die risau je if tetiba my water broke at work ke :p , I pon suke because I don't have to face the hellish jem and ade extra time untuk tidur and kucing-kucing suke sebab die orang boleh jalan-jalan atas laptop. I just need to make sure to just stay put and not move around so much so I can work effectively at home, tanpa rase nak pengsan. 

The cats are now sleeping peacefully. Both Kurap and Bobby opting to sleep on the bed. I don't usually let Bobby sleep on the bed sebab malas nak encourage more cats filling up the space on the bed yang memang dah kecik tu. Tapi since die cedera lepas bergaduh dengan kucing I tak sampai hati nak halau.  

Memang best friend dedua ni.

You can see the luka there. Luka tu dah dried out and he had been given antibiotics to prevent infection macam yang terjadi at Kurap. So I think he's ok. Tinggal nak tunggu the luka heal and bulu tumbuh balik je. 

I let him out on Sunday kejab. Sekejab je, kasik die keluar a while. So he always like being outside sebab he likes to kunyah2 the rumput and just roam around the laman rumah. He never venture far and this time, I noticed he just stay at the grass area at my home. Then dengar bunyi kucing gaduh at front, I took a look and found an orange cat terrorizing Bobby. There were fur everywhere. Simbah air sikit, kucing jantan tu lari and sempat leave his mark kat tong sampah luar. Saje je kan tunjuk dominance. Bobby sibuk nak kejar, but I picked him up and lock him back in the house. Tengok-tengok later ade luka sebenarnye. 

But he does not showed that it is painful even when we washes the luka, so I guess the cat just took a chunk of his skin away. Stilllll... kesian Bobby and menyusahkan aku. Haha. Lepas ni macam kena supervised kucing-kucing ni pulak kat luar. 

Ok. Nak baring-baring kejab. 

Friday, July 20, 2012

36th Week

Gua sudah gabra

1. Macam sudah dekat, but I pray the baby will want to stay longer just a little bit more. Come on baby, it is good for your developmental health or something like that. I read it in Dailymail.co.uk. I am addicted to the Dailymail, it is so trashy and it makes you feel perhaps Malaysia is not as bad. 

2. Jalan sudah siksaa. Tapi kenkadang if I got it into my head untuk do something (shopping la mostly), I will walk my damnedest. Macam 2 minggu lepas. Memula nak makan kat Nasi Kandar Kudu. Tutup :( . Pastu nak makan kat Krathong, tutup jugak. Then pergi la Insaf sebab I want the mango lassi and ayam madu die. Then boleh pulakkk aku jalan-jalan kat Jln TAR cari tudung, sambil minum air asam boi, then jalan lagi kat Sogo. Malam tu terus demam, besok temperature cecah 40, and husband threatened to bring me to emergency. Over tau husband aku... ( I kid, I kid, he was concerned for the baby ). Terus MC seminggu and I missed out on our project dinner kat Mandarin Oriental which was suggested by moi! Dan semua cakap sedapppp. Tapi time tu bubur separuh bowl pon rase macam separuh nyawa nak habiskan, so aku memang tadek la berangan nak makan buffet. Tapi still sedih sebab nak harapkan duit sendiri makan buffet kat Mandarin Oriental memang pikir 4 5 6 kali. 

3. Like many complain, it is getting hard to get comfortable, sleeping, sitting, standing, eating. My feet jugak akhirnya sudah bengkak. Not too bad, boleh pakai lagi my Crocs, tapi kaki berbekas la. Haha. The one that I find tak best is the difficulties walking. Sebab macam limited what you can do. Nak berkemas pon malas ok sebab sakit. Nowww I know why heavily pregnant woman jalan sambil cup perut die kat bawah, the action kinda still your perut, so less pain. 

4. Husband dah balik so it majorly helps! At least no moar bongkok2 bersihkan litter sand kucing-kucing ni. 

5. Spoke of the cats, tetiga ekor sekarang tengah bergelimpangan around me membuta. Seronok WFH then hujan kat luar. Make you feel thankful, that you are not stuck in the jam.

6. Nowadays, aku malas nak keep track kick count tu. Pemalas kan.. tapi I try to be aware jugak la and kira scara rough estimate. The baby pon bukannye kick, more like moving around his leg and body. So terasa ketat and keras je perut ni kekadang. 

7. Sedar tak sedar, next Tuesday will be my 37th week of pregnancy. And it is indeed any time je. Gabra tunggu next checkup ni. 

8. Tahun ni juga I will berpuasa as a mom to be and a heavily pregnant woman at that and the second half of puasa, I will be a MOM! Nak tanak kena sahur, walaupon all those who knew me know that I don't sahur. If I do, I need to tidur balik lewat. I can't eat then immediately sleep, alamat muntah la siang. But I will not be pushing myself too hard, we'll see day by day how the fasting goes. 

With that, selamat menempuhi Ramadhan, and please forgive me for anything that you think I may do wrong, which can be aplenty. 


Wednesday, July 18, 2012

Telinga yang kembali berkurap

Orang selalu tanye kenapa bagi nama Kurap kat kucing I yang cantik jelita bak diva ni.

Pwetty as a pictahh!

Nampak macam queenly sungguh kat situ kan. 

Well, I took the below pic from my tumblr, kalau dig through dalam2 belog ni adalah gamba die masa memula datang terketar2 depan rumah mengemis. Kesian sangat. But this pic below I think I took around a week after she came into our life. 



Tengok la telinga die tu. Tu baru lepas kena sental dek husband dulu. Dulu pagi before gi keje, husband will sental her telinga yang penuh hitam berkerak tu, balik keje kembali hitam dah. She got really bad ear mites then. Jalan-jalan sikit sekitar rumah, berguguran kerak telinga tu jatuh sana sini okeh. Haha. 

At the time, I kena berpantang lepas miscarriage so, walaupon kena persuade dek mak suh buang her, I was a bit sentimental so I was adamant to let her stay at the house. Nasib baik ade husband yang suke kucing dan tak geli macam aiii. Aku ni suke kucing, tapi geli sikit nak handle2 mende camtuh. Haha. Anyway she got better after some very effective medication from the vet, dan membesar dengan jayanye seperti gambar di atas. 

Anyway... melalut ke sejarah Kurap pulak. Anyway, on Saturday kut, after she came back gallivanting around the neighbourhood, aku perasan la her telinga macam luka sikit ade kesan kena gigit or scratches. She sometimes came back like this, so I let her be. 

Semalam bile I pet her, I noticed the luka gotten worse, bengkak and I can smell the blood and nanah. 

So tungkus lumus la husband and I membersihkan the luka and nanah. At first duduk diam je, but then husband picit2 nanah tu kasik keluar semua, menjeritt la die. The 2 kittens pon sibuk duk usha dekat2 sampai jatuhkan the air basuhan. Busybody kan. Nak tengok diva kena torture sakit. A bit kesian la, sebab kite sendiri pon sakit bile basuh luka yang infected, apatah lagi kucing. I think it gotten worse because she scratched it alot. So pakaikan laaa ecollar Bobby tu. Nasib baik tak buang lagi. 

Husband suruh I tengok luka die, say macam dah berlubang telinga die. I duk "tamawwwww" . Aku dah kata aku geli mende2 tu. I just wipe the blood and pus off and hold her masa husband duk thoroughly clean her, tak tengok betul2. Aku memang geli laaa. 

Depress kena pakai kon. Have to laa luv, or ada nanti tadek telinga terus kang. 
So pagi ni bawak la ke vet. Husband la bawak, wife die berbaringan tengok 2 ekor anak kucing berlari2 macam saiko dari hujung ke hujung. Husband duk tease I tanye kalau vet nak potong telinga Kurap tu, I kasik ke tak. I jeling je, ade keeee vet nak potong . Hahaha. 

Anyway, itu la die. Telinga dah kembali kurap dahhhh. Sesuwai kembali dengan nama asal. Actually takla berkurap, but bernanah. Better lagi bagi nama Kurap dari Nanah kutttt. Gile tak selera nak panggil. 

Total damage at the vet adalah RM100++ lebih ok. Vet pon cam geleng kepala cakap die ni banyak hal. Bontot rabak laa. Masa bontot rabak die tu dulu RM400++ ok. Ai pengsan laaa vet bills ni. Ubat ade 4 jenis okehh. 2 tablet, 2 krim. Aku demam minggu lepas pon dapat 3 jenis ubat je. Siap la bersilat nak bagi makan ubat kat diva ni. She is the one yang paling susah sumbat pills among all the cats yang I ade. 

Partly my fault for letting her out, walaupon seminggu sekali, tapi Kurap ni tak reti limit diri. Bobby and GollyWolly main depan rumah je. Bile panggil menceceh masuk. Kurap ni mmg tak makan saman and suke mengejar kucing2 stray belakang rumah. Selaluuu la panggil die balik die buat dek je. Tapi sometimes I tak sampai hati kurung selalu sebab she always looks so joyful bile dapat keluar and selalu la duk miau2 depan pintu mintak keluar. Tapi kang lepas ni, siap la kauu.. ada dapat keluar dengan leash je. 

Nak cerita pasal pregnancy. Tapi esok2 la. Dah penat pulak menaip. 

Monday, July 16, 2012

Tuan punye blog asyik tak sihat je

Tak sihat sikit je. Alhamdulillah tak serius. Baru baik demam, pastu malam tadi instead of bukak aircond, I turned the heat function on.

Gile kepanasan, asyik terbangun setiap 2 jam rase nak bunuh orang. Lepas solat subuh baru perasan, so turn back the cold air on, dan baru boleh tidur dengan nyenyak.

Nanti laaaa.... (tapi bukan ade ape untuk diupdate)

Thursday, July 05, 2012

Ape-ape aje lah

Husband is most probably gonna be home by this weekend. Happy! Ade orang nak mop rumah! Dan gantikan lampu yang dah blow kat porch.

My neighbour cat birthed 4 kittehs. 2 died, and only 2 left now. She kept on asking me, before the first one died, that they looked sick and what should she do. I did mentioned she need to bring them to the vet, ni dah 2 mati still she asks me the same and I kinda lose my patience a bit. I said that "saya sendiri tak tahu la, kena la bawak pegi vet. Anak kucing senang kena penyakit". But I doubt she did. Sigh. Kesian tengok anak kucing tu, she said makan ok, and all. But I am not sure if she really keeps track if the kitten eats or not sebab nampak really kurus.

My other neighbour pulak asked my opinion on how to train a cat in the litterbox sebab her children wants to adopt a cat from SPCA. I am happy to learn of a family who opt to adopt from SPCA! Yeay for them!. Also nampak gaya macam aku ni the go to for person in the neighbourhood untuk advise for cats kaa?

Mainnnnnnnn


For my own cats, I got so many scratches from GollyWolly. She seems really fixated on my face and if I tengah bersantai-santai di sofa, she will try to lick and sniff around my face and mouth. Tak tahu laa kenapa. At least dulu Bobby will only be fixated on my fingers. Mcm yesterday, frustrated that she can't get to my face as I was sitting straight on watching the TV, she jumped up to reach my face, tapi dapat at my throat. Gahhh. Ini semua terjadi sebab Bobby malas layan si Wolly and opt to go to sleep. So if Bobby tidur, GollyWolly will gravitate to me. Die tak berani nak dekat dengan diva Kurap. Kurap depended on her mood will tolerate the kittehs, but she still spank Wolly if Wolly datang dekat2. So she goes to me. If I am at dapur washing dishes ke ape ke, she will be between my legs, bawah kain. I remembered Puteh used to do that, tapi Puteh sebab takut kena wallop dengan Kurap. Wolly do that sebab she wants to play with my kain batik punye hem.

I also thinks I now keep on getting that the Braxton Hicks Contractions. And it is a major pain kalau stuck dalam jam. Maybe because by sitting in one position for so long and blood going upstairs bile ade drivers bodoh on the roads. Rase macam nak on hazard light and tekan hon lama-lama, suruh orang bagi me through so I can reach home and baring. Sigh.

Someone mentioned about how husband and babies make better accessories than branded stuffs. I am like pissed reading it. Because I don't like to think pet as accessories apatah lagi your family. You are comparing family to a material things? Is that even comparable? I much rather see people have their Chanel, than having a kid they don't really want in the first place. Kan? Kadang-kadang in twitter ni, ramai I notice berlumba-lumba trying to come out with the most awe-inspiring, wisdomly quotes, tapi most of the time  punye lah berpeluh memikirkan sentences to look sage, some people ended up looking like a twit. I hate quotes. Do people really got their inspiration in life by reading random sentences! I guess you can regurgitate one out in moment of 'pencerahan Agung' bab kata Asrol dulu, tapi if selalu sangat... ehhh... you got so many problems in life ke? Are you trying to reach for something? Are you just attention whoring?

I guess it is better that FB where the quotes came with big ass pictures of nature. I am now in the processed of unsubscribing people who kept on doing this. Quotes punye la banyak macam nak jadi the next Tony Robbins, tapi next status update duk kutuk-kutuk work colleagues, saying the colleagues dengki kat die. This people laaa!

I think this is most probably I got back to blogging somewhat regularly. Facebook dah lama I lose interest but I mostly open to guris-guriskan hati sendiri setiap kali bukak page KTAJ. So many unwanted kittehs~!! Twitter is fun half the time, half exasperating. Blog I can go and read what I want as I please and ignore those I don't like.

Some people mentioned I update a lot about kittehs. They way they said it like I had let them down or something. Hmmmm.... At first I kinda pissed la , now ... lantak la. I don't owe my readers anything. I don't have ads, and don't depend my livelihood on them. It is after all tempat melepaskan perasaan kan.

Also I spent my MPH vouchers on this! 



Best tahu tak perasaan beli buku baru tu. 

Disqus for Dils Stop