Monday, December 03, 2012

I shop and shop and shop

I think it is frightening how much I shop this weekend. Aku tak amik gamba la my damage, because I always forgot to take, 

Kite start dengan Mom Expo at Midvalley. 

- I went 2 times! Lunch hour sekali for a quick look and a quick buy, second time to buy MamyPoko because lunchhour the queue is turrible. 

- Damage - 4 baju for Ajis ( totally acceptable, Ajis dah besa, baju dah sendat ), thermos flask for travelling, food container, detergent, 2 cloth books and 2 MamyPoko. 

- Then went Amcorp Mall on Saturday sebab nak amik preview pass BBW *insert big wolfy smile here*. 

- Damage - 1 baby book for Ajis, 1 baju India cotton style tu for moi, puting for Ajis sebab Ajis melahau mummy kepala weng tinggalkan puting die. Hahaha. 

- We tried to go to PWTC sabtu malam tu, tapi jam walauwehhh... parking penuh, then hujan pulak tu, Ajis tidur. Kesian la pulak. So husband cakap tak payah la.

- Sunday morning , I pujuk husband through Ajis to go to PWTC this morning. Sampai sana baru perasan rupanyeee perhimpunan UMNO tu habis on 1st Dec, gueh ingatkan 2nd Dec. Dah cuak dah ingatkan gerai2 jualan ni dah tutup laa, tapi still bukak lagi, tak semua bukak, tapi more than enough la to do some damage to the wallet. 

- Bought 10 tudung yg RM5, tudung warna warni itu. Bought 40 kain ( Bukan semuanye untuk akuuu, nak bawak balik Bintulu ni...), husband bought baju cotton batik, I bought kain batik warna hitam ( I like ) which cost me only RM220 which is my budget. Tak kose aku nak mahal sangat.. The woman selling me the batik told me I am lucky to come at the last day, as people just want to get rid of stuff, so jual murah. Ini bukan luck. I memang nak datang last day sebab mahu murah. Tapi I tak cakap laa, hehe. Tanak revealkan my cheapskateness. 

- Husband bought me my first Mulberry! Fiiwitt. Matik laa. Adakah lepas ni aku akan terjerumus dengan aktiviti2 salivating after expensive handbag dan mengeluarkan duit bonus untuk handbag? 


Husband mentioned it is kinda scary on how ape ekk,.. my appetite for shopping seems unquenchable. Aku rase masa pregnant tu aku duk postpone2 nak shopping, tadek mood la bagai, tetiba lepas dah naik keje ni,, macam wahhh.. ini mahu, itu mahu. 

Pengsan. Tetiba aku cuak nak check kredit kad. Gah

2 comments:

Erni SB said...

1.nak tgk gambar mulberry boleh?

2.jelessss lah hang dapat preview pass.

dils said...

wahh.. hang pon dapat preview pass. Mesti rase ishh ishh.. kalau la di KL kannn. haha. Takpe. Only this weekend je la u pegi sana?

Nanti I post gamba yee... tak berapa nak feel lagi sebab bz amat sekarang ni. Huhu

Disqus for Dils Stop