Friday, September 03, 2010

I really had not been updating much aight?

Like I said before, bile puasa ni malas je nak belog. Either I am too busy or too sleepy. Pick your pick. 

Anyway, selamat menyambut Aidilfitri (just in case I stay silent for the whole 2 weeks pulak). 

This year, I am finally going to Sarawak for the raya celebration. It's going to be a whole new experience to a city girl like me. So this weekend am going to be packing my things for balik kampung. So tomorrow I'll be setting up a list how many jeans, pants, undies, baju kurung that can last me for around a week. My husband is half complaining that is too short for a holiday raya? Too short? Ade sekali tu aku tak cuti raya lagi ok. Malam sebelum raya balik, and raya ketiga dah go back to KL dah. 


The kittehs would be sent to pet boarding. The pet boarding near our house is very,very good, but expensive. We need to spend RM400 if we opt for the place. Urgh, pengsan. So we found someone farther away who can board the kittehs for half the price and from what we see and the information given, it seems ok. Also they have pick up service. Awesome. Tengok Kurap and Fasha lepas raya depressed ke tidak.


As for other persiapan raya, beli la je la ape yang patut. Baju I am going to pick it up this weekend. Entah macam mana la rupanye since its the first time hantar baju di situ. But I am not the type to FREAK.OUT. if there is any minor mistake in the dress. Time kahwin lain ok. I or YOU need to FREAK. OUT if they mess up your wedding dress . Or like in my case, my tailor suddenly went AWOL and tutup kedai and uncontactable. Gile stress time tu, if you old readers can remember eh? Nasib baik things turned out fine after that.

As for the makan-makan for raya. Aku sempat baked cookies wooo. Sedap tu sedap. Tapiiii . Yes tapi tu mesti ada bile bab cooking ni. Ade je part tak jadik. The cookies tak brape naik. So jadi la cookies yang leper. Hahaha. Takpe. Asal boleh makan. I don't know yet if I have the energy to go another round of baking this weekend. My husaband the kuih we had is enough already.  In term of Raya dishes, God, I hope my MIL would not expect me to cook for the raya dishes? Nasi goreng boleh lah? Heck, aku rase kalau aku raya sensorang, nasi goreng kampung is awesome enough to be my raya dish. I heart nasi goreng kampung. Close second is nasi goreng ikan masin (if they also put some kailan in it). Hoi, sudah2 cerita pasal nasi goreng pukul 9 pagi time puasa ni boleh?

Hmmm. Ok lah. Nak kena buat kerja. Malas betul. It'd always been like this. Bile dekat cuti je, kerja sume jadi banyak and super important.

7 comments:

FrH said...

wahhh raya oversea. kelassss gitewww. seminggu tu short ke? aku cuti seminggu tp hubs plak cuti 2 hari aje. huhu.

mak oi mahal giler nak pet boarding. lg mahal dr baju raya korang laki bini nok. huhu.

thn ni aku ada drama baju raya which i have to send 3times to alter. booohoooo!! benci btol. ni dah betulkan pon still xpuas hati, ada lg yg xkene. but as u said, ni bukan wedding dress so pejam mata jek la..

kalau aku ok jek nasik goreng kampung jadik lauk raya .. yg penting ada makanan .. hihihi.

selamat hari raya babe!!

Anasfadilah said...

my cat jojo die kat pet boarding,stress dan depress agaknye...sedihhhh!

baju kawen hang...mane boleh lupa kejadian tu,gila lah boleh lesap tetiba kan..haih!

selamat hari raya to u too dils :)

dz said...

alaa... ko takde di jb ke..huhu..baru ingat raya ke 2 mau lari kesana kejap..mariam takde..farah laie la takde kan..huhu..sarah n sheena je yg ada.2 umh je..huhu..thn depan la ye aku raya..

Ita Shadila said...

koceng aku mmg akan stress lepas blk dari boarding.. dia rasa cam terkurung kot.. pastuh kat umah dia kene nampak orang, kalau x nampak org dia mengiau kuat gila .. clingy!! so mmg aku antar kat umah mak aku je.. foc.. provide food je.. litter pun tayah.. dia berak kat rumah sebelah tgh renovate, byk pasir

Dils said...

Frh
Boleh pengsan jugak la nak bayar pet boarding. Hari tu gi cuti seminggu, sakit jugak la bayar bil pet boarding tu.

Seminggu tu lamaaa.

Dila
Kesian your cat.

My cats at least macam ok jugak pet boarding lepas tu. Tapi owner die baik, anak2 die kenkadang ade untuk main dengan kucing2 tu so die orang happy, and tempat tu bersih.

Ni nak tengok camne tempat baru ni.


dz
Ko beraya kat KL la jugak pastuh.. Haha. Banyak rumah boleh round.


Aritha
Hahaha. Aku gelak je baca die berak kat rumah sbelah. Mak aku suke jenis camtuh la. Berak sume gi tmpt lain. So die takyah handle.

Kucing aku dah biasa litter box, aku tak rase die maw melepas tmpt lain. Ade nanti melepas kat dalam pasu bunga mak aku, mampos kucing aku kena baling selipar.

ilyani said...

selamat hari raya.. :) first time commenting here :P been reading yours silently from google reader jek. hihi.. ^_^

Dils said...

hehe. Selamat Hari Raya Ilyani!

Disqus for Dils Stop