Thursday, July 29, 2010

Putting in word verification

Because the spam is getting a bit ridiculous. Before this it was once a week, which I can deal. Now it is around 2 or 3 times a day. 

And honestly? Does any of the spams really work ? Especially now? It boggles the mind. 

Very, very busy this week. No mood to blog. But still feeling like adding a couple of words in. 

I read recently about some bloggers calling Nuffnang racist. Personally I don't think so ( the winners are deserving of their prize because the quality and thoughts put into it clearly shows) , though I do think that Nuffnang is a bit bias in term of the people they keep on handing exclusive invites to. But hey, I don't care. See Nuffnang in my blog? No. I tried it once and just felt like I can't blog. Sekarang pon rase cannot blog jugak, tak boleh blame Nuffnang jugak kan? Heh. 

It is a personal choice what kinda things you want to do with your blog and if you want to generate money from it. Sure thing. But if the purpose of you blogging is to get money, then I guess you can get pretty bitter from your writing. Hence the accusation to Nuffnang. Do I think Nuffnang bias? Yes. Do I think they are being unfair? No. Its the nature of business. Do the bloggers who want their blog to be about money and prizes are thinking that instead of its a privilege, it is their rights? Then they are the idiots because they are not thinking business-wise too. 

So blog and be free. *mode ala-ala hippie sambil melepaskan dove ke angkasa*


7 comments:

Anasfadilah said...

sebelum ni 2 kali dah melayu menang 1t prize utk friso,pegi disneyland siap,yang kali ni paal kamera tu semua chinese,tapi to tell u the truth memang kreatif ok cara penyampaiannya,dan sumpah kelakar.

sikit sikit melayu,kalau semua melayu memang tak nak kata racist plak ke?

yg pasal invites tu,meamng rasa bias la..asek-asek muka yang sama je..macam takde org lainkah..

tapi kalau depa invites aku pun,macam la boleh pergi kan?hahahaha

FrH said...

apsal aku baca "spam" jadik "sperm" ni .. damnnn!!

aku pn xde nuffnang dlm blog aku. sbb .. aku rasa blog aku xramai readers so susah la nak jadik kaya thru nuffnang. hihihihi.

kalau nak jadik kaya thru nuffnang - blog la hari2, cite psl pegi jamban, mkn kt gerai siap gamba lauk (padahal tu lauk biasa jek, kalau yg extraordinary yg boleh buat org teruja xpe gak, ni takat gamba telur dadar pon nak masuk blog), sampai la org jadik menyampah.

aku tengok event2 nuffnang muke yg sama jek .. haha.

Dils said...

Dila

Oh memang. Bile Melayu menang, senyap plak kan. Senang kate sebelum menuduh, perati dulu bebetul. Jgn main lepas kata. Mungkin everybody is racist, but you can still watch your mouth or what you write.

Hehe. Betul gak. Ade invites2 tu, tapi malas ke shopping complex on weekdays tgk muvi. Lagi rela duduk rumah you.



Frh
Hahahaha.. ko baca 'sperm'? Banyak sangat mende tercemar dlm otak niii.

Kalo nak kaya thru Nuffnang, kena la taip controversial stuffs. Kalo tak pon buh gamba banyak2. Penat hokey nak letak gamba satu pon dalam entri.

Asrol said...

aku tak setujuk ngan kenyataan ko. semua org adalah racist dlm dunia nih. hahaha

Dils said...

Hahaha.. aku letak mungkin, sebab, aku tak telek semua org kat dunia ni.

Kemungkinan utk jumpa org yg tidak racist, mungkin jugak org itu kena sama cam Mowgli.

Kasapsky said...

racist tu ape? muahahaha... lantak pi la nuffnaggers tu. Suka hati mereka la nak pilih sape menang. Dah duit dia. Peduli ape nak racist2... blog jgn x blog cik Dils.. haha yg bestnye banyak gak visitor datang link from witherthorne.blogspot.com. Trimas kak Dils... hehe(saya banyak kasik komen dr bloging, kenape ye?)

Dils said...

Kadang-kadang lagi syok komen kat blog orang lagi.

Nak taip entri amik masa.

Disqus for Dils Stop