Wednesday, January 30, 2013

Ape tuuuu

Tu la mainan busuk Kurap.  Sejak 2 menjak kena discourage tidur bilik ni die selalu miau2 depan pintu mintak masuk. Kenkadang kesian bagi la kejab.

Sometimes she came bearing gift. Memula ingatkan die bawak mainan die naik untuk main. Tapi mesti letak masuk depan pintu. Bukak pintu je melulu masuk abaikan mainan terus. After dah banyak kali berlaku baru paham die bagi gift a.k.a rasuah la untuk masuk bilik. So she gave me this so she expects me to open the room for her. Sweet sangat montelism kurap ni.

Kenkadang pagi2 I bangun the mainan ade depan pintu. And I found her sleeping kat tangga tepi bilik. Kesian. That usually means she had mewed and I tak dengar ler tu.

Ini adalah antara sebab I berat hati nak ikut husband transfer. Kurap have to go with me too because I think she will be brokenhearted if left with somebody else.

8 comments:

Cik Kiah said...

That's not the bontot part of a mouse is it? I truly understand your feelings. Banyak opportunities atau plan yg tak boleh i ikutkan e.g. pergi study overseas, ikut laki jadi expat ke..disebabkan i tak sanggup tinggalkan my cats with orang lain untuk foster. Cannot wehhh! Ada yang mati merana nanti!

dils said...

That is the whole mouse . Yg beli kat kedai RM2 RM3 je tu.


LOL. Kan. Rase sedih sangat tinggalkan the cats. Kalau pergi bercuti or balik kampung selalu tertanye2 ape la die orang tengah buat.

Melisa Muhamed said...

Macha will end up sleeping dlm laundry basket if she cried and we didn't hear her. masukkan badan dalam2 kat dlm basket, yg terjojol kepala & ekor jer. so funny this furball.

dils said...

hahaha. Kalau dibiarkan memang die orang suke je tidur atas2 baju ni. Esp tak berbasuh. Macha amik bau la tu

kak aidah said...

Bawak gift mainan tak pe. Kucing mak akak kat kampung bawak burung hidup as a gift dekat dpn pintu. Kadang2 bawak cicak mati, dik. Dia ingat kitorang ni mkn cicak dgn burung kot. Jadi keje pulak kdg2 nak bg cpr kat burung tu. Kesian.

dils said...

haha. Dulu kucing saya yang Fasha tu suke. Die kucing cergas sikit. Kurap ni, harapkan Fasha gi bantai cicak dan lipas dulu . Fasha pulak dah rase die boring main, die tinggalkan la cicak dan lipas yang tinggal nyawa2 ikan tu kat Kurap. Rindunye Fasha and Kurap dulu.


Kucing2 kat rumah ni kena bagi mainan je la kut. Kat kampung cergas sikitkan.. haha

Izzy said...

Few weeks ago, entah siapa punya keje, bawak chipmunk depan pintu. Mati. Tapi takde darah. Aku syak Aoi. Hahaha

dils said...

eikkk.. kesian la chipmunk. Tapi tu biasa la kan. Kenkadang kesian tapi tu cara kucing. Huhu. Aku selalu dapat cicak je dulu dari Fasha. Paling hebat biawak. Kurap bagi mainan je. Hahha.

Disqus for Dils Stop