Friday, June 08, 2012

Ni post menunjuk barang y'all

Saje je tajuk kasik bakar kan. 

Anyway, the best thing about working in Midvalley is sebab bile time die buat warehouse sale ka, or ade expo pelbagai ka I don't have to make an effort to go there because I am already there. So my weekend rarely involved me joining the mass in filling up Midvalley unless aku kena keje. Midvalley ni bukannye best sangat pon *flip hair gaya orang yang selalu sangat tengok Midvalley sampai rase nak muntah*. 

I had already stated in my Twitter that there is a Global Indian Festival going on. Officemates and I are thrilled sebab kain-kain adalah murah ( that's what she said, she bought loads tahun lepas, I malas sebab kain I berlambak lagi yang nak kena hantar ke tailor ) and baju2 Punjabi and kurta adelah sangat murah. Tahun lepas I bought one for rm20 and another lovely pink blouse for RM45. Tu mahal sikit, tapi ko tengok gak la berapa lawa die kaitkan. Tak boleh nak expect sume mende murah dan lawa. 

Tahun ni, I macam loathe to spend so much, so malas nak spend up to RM20 per blouse. I still not interested to buy kain sebab I still have a few kain in my almari yang maseh on hold to hantar to tailor. 

This time I bought 6 blouse. Dan each and everyone of them is RM15. 



At first I bought the green for mine, and the black for my sis. Tapi my sister don't like the black, "Meriah sangat" katanye. So I am giving the green instead with heavy heart. Huhu. Lawa kan hijau tu, but I got loads of baju hijau already and aku suke aje baju meriah-meriah ni. 


Purple and the brownish looking one is actually more maroon looking. Under this lighting nampak brown plak. I bought another similar to the brownish-maroon one, in black. Not pictured sebab already sudah bagi to my sister. She kirim one. Baju brown-maroon tu je yang aku muat pakai sekarang ni. Yang lenlain sume kena tunggu lepas I dah bersalin. LOL. Aku tak reti nak bajet size sekarang ni. All the above I bought at the same stall.


Only this baju I bought at another stall, also for RM15.  I nak warna mustard, tapi ade seorang awek telah berjaya cilok baju warna mustard tu dulu. Rugi2. Nampak besar kan, tapi still ketat kat perut. Aku ingatkan lepas. Sigh. (jerit pada diri sendiri : HOI KO TU DAH 7 BULAN PREGNANT, JANGAN LA BERANGAN NAK MUAT PAKAI BAJU2 BIASA). Ah well, tapi I simpan selepas sudah bersalin nanti. 

So I bought 6, 2 of them for my sister. Each one only RM15. Bile balik rase puas hati. Rase puas hati dapat beli baju murah ni banyak-banyak, lagi berkali ganda la dari beli baju branded. LOL. Husband patut bersyukur wife die tak tarik die gi Zara, but instead went crazy at the RM15 rack bile ade expo. 

Aku tempted ni nak pegi lagiiii.. camne ni haaa.... tempted ni. 

So kepada yang sempat baca blog post ni. Haaa... sempat la kamu-kamu nak pegi lagi as the expo end this Sunday. If you think the above is not that pretty, maybe it is so, it is only for RM15 but I am satisfied. Ade jugak certain stalls jual pretty blouses at much higher prices, so adjust your price and expectation for more quality stuff la kan. Aku ade tempted jugak nak beli yang harga RM50 nye blouses. Tengok laaa... hari masih muda, expo masih jalan. Ade jugak aku tambah satu lagi. 

Edit: Oh lupa, I also bought a bracelet for RM10. I like as, nampak ala2 vintage.


Pretty! I like it !

6 comments:

FrH said...

mcm haram btol statement vlagak kau flip2 hair sbb keje kt midv tuh. hahaha.

wohhh best gileee!! xtau plak semurah tu. ada nampak promo indian exhibitio ni tp xsangka plak se interesting ni.

hahaha baik kau jual jek baju tu dgn aku kewww sbb lambat sgt kau bole pakai, ahakssss :P

Dils said...

hahaha. Alaa untung lagi kau keje dekat gile dgn rumah. Lunch hour bole balik.

Oh... nak jual.. kenot2. Aku akan tunggu jua nanti bile aku kurus balik!

M@Ri@M said...

ooo...jeles ooo!!!bestnye kerja area sana.mmg kopak la poket!!!dila..ko beli la byk skit..pastu jual kt kteorg.haha. sbb tu kteorg x leh kerja tmpt2 cmtu...rabak wallet.kerja ceruk alam pn rabak.hahaha

dils said...

test

dils said...

dd

dils said...

Tahun depann nanti aku beli extra untuk jual okeh. Haha. 

Disqus for Dils Stop