Wednesday, June 13, 2012

Random

1. I had changed the commenting to Disqus if you guys had noticed. Akhirnyeee.. (aku dengar Syikin, aku dengar). Aku nak off comment verification, tapi annoying gile spam spam ni datang hari2 mintak tolong aku rejekkan komen die org ni. Then word verification die got slightly better, tapi still annoying la. But then baru-baru ni I noticed Blogger punye word verification included picture of numbers. It is ok if the number is clear. I got once yang blur gile. Also several times, the number is in weird order so you don't know what to type in first.  Orang nak komen je kut, bukannye nak enter password untuk access system NASA. 

2. Bobby sakit mata from flu. Jangkit dari GollyWolly la tu. Ingatkan dah separatekan dah. But probably traces of the flu ade and still jangkit gak. Kurap is still ok, Alhamdulillah. Penat gile kalau all kucing sakit serentak. Ni pon Bobby is fighting me tooth and nail whenever I want to put eye drop in his eyes. Eye drop jee. Belom lagi eye gel yang kena apply secara gentle and hati2 kat eyelid. Itu macam next to impossible. Bobby punye badan ni quite muscly. Kucing jantan kut, so he can really twist and turn. Calar balar aku 2 3 hari ni. Hope he gets well ASAP. I penat taw. Kesian Bobby jugak. Sungguh mandom. Not his usual cheery self. 

3. Pet Fair Jumaat ni! Fuh. Nasib baik dah dapat adopt GollyWolly. Kalau tak ade aku angkut 1 kucing bawak balik nanti. Usually there is a few adoption drive going on there, SPCA, PAWS. Tak tahu la tahun ni bertambah lagi ke. I usually went in for the cheap toys. Though if you guys nak pergi, entrance fee RM5 taw. So kalau ko nak tengok-tengok tu, baik la takyah. I guess for die hard animal lover yang sanggup nak bayar RM5 ni boleh la. I am planning to buy few scratching posts, so am hoping I can get good price there. Teringin nak beli pet condo, tapi aku tak terbayang mak buyung ni nak angkut semua tu sorang-sorang. 

4. Sekarang ni duk marathon Parenthoood Season 2. I forgot how good the series is. I am also always struck on how Monica Potter really looks like the Khaleesi in GoT. True Blood dah start but I am getting sick on how annoying Sookie is, so last season pon tak habis tengok. 

5. Kenapa Frapuccino punye promotion ni tak start pukul 3pm haaa? Pukul 5 pm dah malas nak kuar dah. . 



4 comments:

Kak Aidah said...

Salam dik. Ttg sakit mata tu kan. Memang musim kot. Kucing2 akak pun kena jugak. Kat kampung, kucing mak akak pun kena sakit mata jugak. Mmg seksa nak letak gel tu. Tapi si puteri Peah ni pandai kelip2 mata setiap kali lepas letak ubat. Doktor pun puji. Maklumlah dia kan golongan bangsawan.
Btw, memang betullah. Monica Potter tu ada iras2 khaleesi tu. Terutama tang mulut ngan hidung. Akak tgh tunggu box set Games of Thrones ni sbb asik terlepas je astro punya. Nak download tak reti plak. Akak kan selalu ponteng kelas IT 101. Terutama bab internet ni. Hihihi. 

Harni Lai said...

gollywolly??? gosh thats cute haha

dils said...

Fuh, kalau la kucing saya macam Peah tu, pandai Peah ni. Mesti die tahu untuk kebaikan die. Die nampak saya pegang cotton swab tu je die dah berlari2. Bertuah sungguh. 

Saya yang tahu IT ni pon kadang2 malas nak download kak. Hehe. 

dils said...

Very fairytale children punye nama hehe. 

Disqus for Dils Stop