Thursday, June 21, 2012

A little worn out over nothing

Last week was incredibly tiring to me. Kemungkinan sebab Bobby sakit, so taking care of a sick cat is very back breaking business for a heavily pregnant woman. 

Aku rase lain macam bile type woman tu. Sebab walaupon umur mahu mencecah 30 tidak lama lagi (wuaahhhh), I still feel like a girl. Even though husband is not around for most of the time, and a lot of the chores at home is taken care of moi, bile time makan I still goes around to my sister house for dinner so I don't feel fully grown up. Macam ade orang lain still taking care of me. Dapur aku tu jarang gile la berasap unless tetiba aku rajin nak goreng hotdog ke or buat tah hape. Menunjukkan betapa jarangnya I cooked, ever since we siapkan the dapur which is more than a year ago, almost 2 years kut... GAS TAK HABIS LAGI OKEHHH. 

So this week rase penat tu macam tak habis lagi. Atau pon mungkin akan rase penat sampaiii la this tiny tot keluar? Fuhh. There are times, I wish I mahu beranak awal bile rase penat sangat tapi most of the time, mahu tepat pada masanye just so I can juggle time easily and husband will be here. Macam sedih je nak kena siap2kan barang ke hospital sensorang wooo. Need a backup plan too if say my sister and bro in law not available time puasa, (balik kg) and I am alone in KL and tetiba time tu pulak baby wanna come out ... who's I gonna call??? Ghostbuster! (Saje sambung). But if anything happened pandai2 la kan hidup. Bukan ke ade perempuan in Mexico, yang alone at her farm, tetiba beranak have to perform caesarean on herself, pastu jalan ke town berdekatan to get medical treatment for her and the baby. Kalau die bolehhh... setakat perempuan manja kat KL ni. Cets. 

Anyway the pregnancy is going on OK. Everything seems to be going smoothly, Alhamdulillah. I myself pon apart from the rase nak muntah bile tiba malam tu ( die datang kembali, tapi still can control), can still move around, albeit like a duck, tapi gigih lagi nak buat simple housechores. Weekend ni cita-cita nak mandikan Bobby and GollyWolly lagi. Fuhhhh.. tinggi cita2 aku. 

My legs slightly bigger tapi not swollen , weight gain not too worrying, naikkk.. memang naikk. Especially area peha. Fuhhh.. even in pregnancy, all the food seems to settle to my thigh first. Tapi berat naik dengan kadar yang bersesuaian la. Lagi2 nowadays, I don't have much appetite pon. By the end of the day, aku dah rase macam nak muntah sume mende, so I drink Anmum to settle the stomach. Anmum tu pulakk, dalam label suh letak 4 sudu.. aku letak maksimum 2 sudu jeee, kadang2 1 sudu bergantung kebesaran gelas. LOL. Sebab aku memang suke susu cair and rase susu tu sbelom tidur kurang kan sikit keinginan nak muntah tu . Takpela baby, dapat gak sedikit zat. 

I am freaking out a bit that I am now in my 8th months of pregnancy. Baju/towel baby sume dah basuh and simpan, beg hospital belom packed, but will be, and will be sterilizing some of the bottles a bit just in case. Bile cakap 8 bulan tu macam dah anytime je kan. Gua gabraa. 

Ok. Bebel2 ini panjang ... 

2 comments:

kak aidah said...

I m sure everything will work out fine for you, dear. Baby ni mmg pandai. Dia akan tahu when is the best time utk dia say hi to you. Allah akan jaga you, both. Akak doakan semuanya selamat ya, dik. In the meantime ajak anak anak bulus tolong kemaskan barang baby. Hehehe.

dils said...

Hehe. Thanks kak. Itulah, saya berharap semuanye dipermudahkan. Insya Allah. 

Tak boleh langsung berkemas kalau bulu2 tu ade. Interested lebih. Tahu lah kucing kan, nampak ade beg bukak je mesti nak tengok or masuk. 

Disqus for Dils Stop