Friday, January 19, 2007

Tak Nak Letak Topik

Bole tak kalo nak marah?

My ranting had always been in Malay (Or as so as I can see/remember). So Melayu pasar + English rojak la arie ni yek. In here, there are 2 systems that I need to use. One of them is ok enough, hassle free, except from the now and then minor annoyances. One of the system,... is enough to bring me to tears.

Ade macam marah tak.. kalo nak apdet 1 mende pon mcm tunggu ayam jantan nak beranak. Gahhh. Tu jangan cakap kalo nak apdet 10 mende. Rase mcm nk buang komputer je. Tapi bukan komputer problem pon. Pastu bole tak kalo ade lebey dari 30 ticket masuk sume nak kena solve cecepat. Sume nak kena apdet, time apdet hang. Gaaah lagi. Geram sehh..

Pastu, pastu, kalo tuka skit mende je.. die wat hal. Tanak apdet laa. Lembap laa. Kuar 1001 macam error message la. Argh. Sengal taw.

Pastu, pastu, jangan nak marah2 ye kalo mende tu tak sempat buat.

Sangat ngantuk. Tak saba nak cuti. Cuti2 bole tido, guling2 atas katil, sambil tgk buffy.

Eh.. dah tak rase marah dah.

3 comments:

Anonymous said...

hahaha..welcome to bekerja dengan pakcik hewlett dan packard bersaudara.

the trick is to bukak 2 tool at the same time, satu you turn on the refresh feature so that you can see the new tickets coming in, the other one you use to actually troubleshoot and update the ticket..

oh yeah..night shift memang agak sengal la, but at least management takder hovering behind you. and second half takyah deal with weekly scheduled changes..so less ticket flooding.

san francisco bawah tu cam menarik jer..aku dah a few months sini pon tak jamah lagi..ada brani? wahaha!

p/s: aku la nih..blog aku jadi cacart pastuh tah ape jadi tah kat blogger id tuh...jadi cacart sikit..

obefiend said...

malay is a very good language to vent your anger... hahaha.

i think u should write more in malay. just for laffs y'know. u sound like a miffed mak datin! HAHAHA

Dila said...

aku la ni tuh.. khairan kah?

Hahaha.. sbb tu ke ko tak apdet2 lagi blog. But yeah.. I realized then that you need to open 2 tools. But it is still really painstakingly slow.


effi:

Hahaha.. Malay is a great language to express anger. Dengar mcm kasar sungguh.

I write in malay.. once in a while lor.

Disqus for Dils Stop