Wednesday, November 19, 2014

Update on things

Baru lepas beli tiket Mockingjay! Yes. Sambil2 tu I am trying to play my jigsaw puzzles yang I bought satu pada masa dahulu di Jepun tapi baru buat border je. Sebab nak main jigsaw puzzles kekecik ni tak boleh ade gangguan kanak2 kecik. Kalau hilang ade mak menaga nanti tengok puzzles tak habis ade lobang. Rupanye bile main puzzles time ade kucing pon sama naik tension. Semua time tu la nak manja2 duduk dekat atas puzzle lah, nak kunyah puzzle laaahhh -_-" . 

Anyway. Ini cerita 2 weekend lepas. My husband have a team building event at Sunway hotel. Memula aku ingat ni masuk sekali Sunway resort. Rupanye tido. Mak buyung ade sedikit lega sebab mak buyung tak larat nak bawak anak bujang die terkinja2 kat Sunway lagoon at 37 weeks. 

Sepatutnye my husband pergi lah ice breaking session and makan-makan hari Jumaat tu, but we only manage to check in at 12.30 am sebab I still have to work kan dan banyak pulak keje time dah nak berenti tu. Sebab dah penat ngan ngantuk, I only manage to snap the picture of the room. Lawa! I like Sunway hotel. 


Aktiviti2 lain di hari Sabtu and Ahad tu lebih kurang free untuk family , tak free untuk staff dept. So while the spouses have to go their activities, the family do whatever lah. Most of the time it was spent at the pool. 

Pakai boyar princess sebab boyar pinjam. Hahaha
If it is raining or I malas to go in pool, Aziz berbubble bath di bathtub. He likes it. 


Sempat la round Sunway Pyramid sekali. Tadek ape menarik untuk dibeli pon . Bought jigsaw puzzles for Aziz to keep him occupied in the hotel room. Ended up mak die buat jigsaw puzzles tu dan Aziz letak the last 2 pieces and laughed gleefully like he had done the whole thing. We stayed for the whole Saturday and checked out on Sunday. 

On Sunday tu lepas lunch at the hotel tu Aziz dah bising nak mandi pool balik. Siap bukak baju and seluar sendiri bersedia untuk terjun. Tapi dah nak checkout dah anak. Haha. Kesian die. So while husband settled what needs to be settled bawak die tengok patung elephant at the outside of the hotel yang die sibuk nak tengok dari first malam sampai tu. 



Oh and the food at Sunway hotel tu besttt! Tak amik gamba lah sebab bile dah jumpa makanan memang aku lupa semua mende. 

Oh. Last Thursday tu I plan nak tengok Big Hero 6. Mementang la surirumah. Bawak la Aziz sekali because I think he would enjoy it and my husband decided to join tengok gak time office hour. Aziz enjoyed it tremendously. It is a great movie! This time we bought yang couple seat tu, tu pon rase cam sempit. Nak buat camne, mak besor. Nasib baik couple seat sebelah kosong haha. So I get to sit with relative ease and Aziz lagi la besar tempat die nak ke sana sini. He loves the movie and most of the time he paid attention to the screen. Ade sekali tu I pandang sebelah and saw his father is holding him while he is doing the superman pose bile time Baymax tu tengah terbang. He tried imitating Baymax punye kungfu moves la kat situ. 

This movie I would recommend for those yang nak bawak anak masuk wayang first time. They would most enjoy it. Lot of actions and Baymax is soooo huggable. Not to mention kucing dalam movie tu Mochi. I told husband I wish they would make patung kucing tu instead. Sebijik cam Kurap gemok. 

Hari ni pergi checkup gynae pulak so hantar Aziz to taska earlier than usual. Aziz dah faham bile nampak mommy die pakai tudung meant that mommy die pergi jalan-jalan and mesti la 'NAK IKUTTT JALANNN'. Sampai je pintu taska, menangis la die depan pintu. Sebab ingatkan gi jalan-jalan. Poor baby. 

Besok update pasal pregnancy ni la. 

No comments:

Disqus for Dils Stop