Monday, October 21, 2013

Monday blues sangat

I need to make mental notes that Ochado lemonade is the worst lemonade ever and to not buy it again. I kept on forgetting that. 

 My kid demam semalam and I lost my temper at him semalam sebab die merengek. That was before I realized he was not well. I feel really bad. Tolong bile besar nanti jangan hantar ibu muu di rumah orang-orang tua *start buat tabung untuk duduk retirement house best2* . 

Sebab die demam semalam , for the first time ever he slept 13 hours straight. Like wow. I even manage to mop and lipat baju and all. 

I will be munching a muffin after I finish typing this entry.

Kena buat documentation untuk training tapi malasnyee. 

Shit. I may need to plan for holiday in Singapore. *suke sebenarnye... I suke plan2 holiday ni*

Dan jugak my holiday tak banyak mana pon tinggal, lagipon sejak masuk taska, taska pon ada ala2 cuti semester. Husband pulak tadek, so cuti sakit I, cuti taska I. Bile cuti pon I malas nak pergi mana2 sebab malas nak drive with little Ajis strapped kat belakang melahau. 

Ade terasa nak pergi hotel memana dengan baby and just ordered room service and be lazy. Tapi nanti kesian kat kekucing. 

I get guilty leaving the cat indoor all if I am cuti. The cats can only go out bile I cuti sebab nanti kalau keluar lama-lama the cats merayap-rayap, balik and tengok pintu tak bukak, will go even further from home. 

I am not going to freak out if my kid prefer to play with make up or masak-masak or kemas-kemas rumah. I don't want to force gender specific toys to my boy. He likes to wear my hair band and he likes to play car toys.  I am ok with that. * I said this because I am deliberating to buy a toy broom for my son. Die suke  main penyapu... alang2 kan...* muehehe. 



4 comments:

Kak aidah said...

Nak beli toy broom for ajis. Good buy. Hahaha. Pesalahnya kecik lagi dah tolong mak. Macam Arif anak akak, since dia sorang duduk umah sekarang ni, dialah tolong sidai kain akak. Tapi bila ada orang nampak dia menyorok jugak di celah2 kain tu. Malu katanya. Hihi.

Lisalisut said...

I xtau kenapa i baca ramblings kt bwh tu kelakar. Heehe. Tp bab ur baby demam tu kesian pulak dia. Sleep 13hrs straight?! Wow record. Xmnum susu? How is he now? Get well soon..

dils said...

Haha. Comel je Arif ni malu2 pulak tolong mak die. Cakap kat Arif orang tak kisah pon laki-laki ni tolong mak. Bangga lagi ade tengok.

Chicsinred said...

" I don't want to force gender specific toys to my boy" - I like that :)

Disqus for Dils Stop