Tuesday, May 28, 2013

Perihal Bulus

Dah lama tak berbual pasal bulus2 can. Tapi unless kalau die orang sakit ke or ade ape2 spectacular is happening, tadek sangat pon yang lain dari yang lain untuk diceritakan. 

Oh cuma satu yang buat aku angin dengan Bobby 

Jangan ingat muka inesen di atas tu tiada dosa. Die I notice sejak 2 menjak ni, duk spray2 kencing sikit2 kat keliling rumah. Kalaauuu macam Fasha dulu at least kat dinding , atau lantai, sonang je dilap. Ni kat sofa okeeehh.. dengan ade sekali tu kat almari buku, tapi sempat aku lempar  barang sebelom die buat. Haih la. 

Husband asked the vet, tanye tu marking ke. Vet cakap kalau dah neutered tu impossible untuk marking. Hurmph. But he does not pee, more like mark with pee kut. Adoi la kan. Now sekarang I am using the Urine Off to see if he will do it again. Babap bobby ni, memula dulu die buat camtuh, pastu die punye solution die is to let him out once in a while sebab die tension tak boleh keluar rumah, tapi I can't let him out bile weekdays. Maybe die tension sebab Orangina asyik masuk rumah, so I tak kasi sangat Orangina masuk. 

Oh kucing oren ni kan kite panggil Orangina. 

Dengan tak malunye hijack tuan rumah punye Hello Kitty jadikan rete die. 
Orangina ni memula ingatkan betina kan, sekali jantan. Die selalu nak masuk dalam rumah, kadang2 tak larat/sempat nak halang terus die masuk die gi perabiskan makanan kekucing ni. Pas makan berak sekali, berak cair pulak tu. Kan dah bawak die pegi vaccine sebab selalu sangat die masuk and makan kat rumah ni, and memerut dalam litterbox. Jumaat ni I bawak untuk followup lak. 

Memula Gollywolly and die suke2 gak main, but sekarang macam Wolly tak suke dah Orangina ni. Selalu kena belasah. So Orangina ni selalu ikut gi rumah my sister which have another male kitten there. Kitten ni dah besar gak la. More like teen cat. So sekarang Orangina and Asad ( that is my sister cat), macam best friend. Whenever Orangina datang, Asad will come out happily to play kejar-kejar and wrestle each other to the ground. So oklah ade geng. Kalu tak Asad tu rupa depress je . 

Over sangat ayu gamba ni. Lempang sikit kang. 
Kurap ni nampak sungguh la macam kucing yang feminin dan ayu. Tapi gangster ok. If I let her out in the weekend, kadang2 die akan pergi to my sister house 2 house down tu. Kurap and I kan used to live there, so to her macam second home la gak. So sekarang die emo je, datang2 ade kucing jantan ni bermaharajalela. Yang Asad pulak stress, agaknye pikir kenapa la kucing gemok ni sesuka hati je masuk rumah die and lempang die kan. Haha. Teruk taw Kurap ni. Masuk2 rumah my kakak, she will go in bau2 sikit, then terus cari Asad untuk dibelasah. Troma la kucing tu. Weekend je nanti die duk ketar2 dalam bilik maid tanak keluar kenkadang. Tak jantan tulll. 


Gollywolly ni tadek masalah sangat, cuma sekarang die pon suke ikut me and Ajis pergi rumah kakak. She wants to play with Asad too, cuma Asad agaknye troma kena belasah dengan Kurap, tanak geng dengan Wolly ni. Tapi die manja la, and she likes to selet2 her wet nose to kat kaki orang menyebabkan orang duk jerit "geli tahu taaakkkk... jangan laa"

Oh and I rase Bobby tension sebab kucing2 stray kenkadang datang depan rumah nak makan kan, so I let them be. Bobby rase tercabar kut, eleehhhh Bobby. Satu rumah ni ko punye, banyak naw songeh nak lepaskan geram kat sofa pulak kan. Jentik hidung tu. One of the cats that keep on coming is this one. 

Gollywolly tengok je


I panggil die Oliver Twist sebab selalu tunggud depan gate mintak makanan. Memula tetiap malam datang mintak makan. Tadek collar, badan berbau, fur kasar, then baru2 ni datang balik, tetap jugak mintak makan, ade collar dan fur dah lawa. Lagi sikit aku dah nak letak die for adoption kan, pantang je orang tu tak jadi. 

Actually not too sure if sebelom ni ade owner ke tak, tapi aku assume je stray tengok keadaan and kurus wehhh. Kalau die ade owner pon, owner die macam bagi makan tak cukup. Hurmph. 




Ni baru siang dapat tangkap gamba die sekali, tengok la kan. Nampak macam tak terurus. And nampak kurus. Makan selalu habis lak tu Pro Diet aku. Hish. Nak aje selitkan note kat collar kucing tu suruh die jaga leklok atau aku bagi orang. Tapi nanti kang die kurung tak bagi makanan lagi haru la plak. So how now brown cow. 


2 comments:

monty melly said...

Ada kucing seropa gitu yg bulu panjang, muka penyet salu datang my cousin's house utk main and makan dgn kucing2 dia. And also dok dlm fridge bila orang bukak pintu fridge. Panas kut. Mesti ada tuan tapi tuannya tak belalah tu. Bulu serabai, penuh taik mata. My cousin geram pi hantar grooming. Bila balik rumah, hensem bukan main. Pastu dia hilang, agaknya balik rumah tuan dia kut. Bila datang lagi, kemain dah ada collar. My cousin hangat hati, buang collar tu and bagi pakai collar dia punya. Hahahaha! Berebut custody! I think the owner got the message kut...taknak bela elok2 tapi bila dah lawa nak claim balik. Now ni memang dah PR kat rumah my cousin. Selamatttt...

dils said...

@monty melly LOL. Untunglah kucing tu. Ikutkan hati je nak je kidnap bawak masuk rumah. Tapi kucing jantan kat rumah tu emoism and also tak terlarat nak take on another new cat at the moment.


Tapi geram la kan. Beli kucing mahal2 camni, tapi tadek sibuk nak tahu macam mana nak jaga. Ape point bela pon tak tahu la.

Disqus for Dils Stop