Tuesday, September 29, 2009

Raya Post Mortem

Dah kembali ke office. Feeling very very blues. Kenapakah tak cuti sebulan!

Anyway. Sebab macam busy, I will do my updates briefly in bullet points!

  • Berat badan - Aku horror. My brother last week telah mengeluarkan penimbang (which someone given me as a wedding present. Adakah itu hint untuk aku turunkan berat badan?). My husband paksa aku timbang and I was AGHAST when my berat skyrocketed 10 kg plus. Rupanye husband yang saiko yang gi tekan penimbang tu dari belakang. Takpe saya telah membelasah die. Berat badan tetap naik tapi tidak begitu horror. Tapi still aku horror.
  • Gambo Rayo - This year my Bro in Law asked a friend of his untuk amik gamba beramai-ramai. We never had such gambar you know. Well, never in recent history. I think the last time I saw such gambar masa zaman muda-muda. And alang-alang, all the family menantu and adik beradik going to be there, bile lagi nak bergambar begitu. So we did.
  • Makanan raya adalah seperti biasa. Rendang, sate goreng, ketupat, lemang, nasi beriani, perut. Banyak lagi la. Tak perlu list down semua.
  • Tahun ni banyak pegi beraya ke rumah-rumah yang jauh seperti Kluang and Desaru. Sempat main di gigi pantai Desaru. Desaru pantai had cleaned up. Good job Johor govt. Tak sempat nak camwhore depan sekolah 'kesayangan' dekat Desaru tu sebab time tu hujan. Malas nak turun kereta.
  • Gotten sick on the second of raya. Not completely recovered yet.
  • Duit raya tahun ni sudahh habisss aku beri pada orang. Aku pokai. Waitamins. Mak sendiri belom bagi lagi. Hehe.
  • Tahun ni tadek open house. Wanna come, gimme a call.
  • Aku busy, nak kena sambung buat keje.

7 comments:

taqiyuddin bakir said...

asal hubbyboo tak jadik designated cameraman? kan dia photogeek

Kasapsky said...

nak claim gak duit raya. Mane duit raya?

Dils said...

taqi
Initial plan memang die. Tapi prolly bro-in-law doesn't trust 'hubbyboo' skills kut. Hehe. Atau takut bro-in-law nye photos kena sabotaj dek kite orang.


Kasapsky
Offer excluded for budak besar.

Obefiend Weiland said...

omg omg omg

dils in pictar in her blog. this is rarer than Haley's comet once in a century orbit! LOL

i myself haven't timbang post raya. takut depressed!

Dils said...

I was feeling generous. Hahaha

FrH said...

and yours? belakang langsir .. hehe. biasa laa kalo x dinding, langsir. xkan laaa belakang gamba toilet or pasar kan ..

dila since kau duduk umah akak kau, xpe laa segan aku nk dtg raya plak .. aku raya di umah korang laa nnt yg xtau bile. hope thn dpn laa eh? or maybe a house warming ..? :P

Dils said...

Haha.. kalo ade ape-ape la. Aku jemput la. Umah akak aku pon, umah akak aku la.

Disqus for Dils Stop