Tuesday, September 15, 2009

Raye Bla Bla Bla

and 10 minutes later bla.

Nothing to it. Everyone is busy bercerita pasal raya. So I'll guess I take a swing on the subjects too.

Baju raya: A kebaya newly made few months back but never got a chance to wear it. Baju nikah hari tu. Hehe. And whatever nice baju kurung I can find.

Kueh Raya: Baru beli semalam sedikit untuk consumption sendiri sambil tengok series. Konfem makin gemok!

Barang-barang baru untuk raya: Well, nothing yet as we are still living at my sis's house.

Accessories: Beli tudung je la. RM5 per piece. Quite a steal.

Duit raya: Sudah ditukar belom di letak dalam sampul.

Balik kampung: Tak lama lagi. Yippee. And we are going back to JB first this year. And the bestest thing ever is that: all of my siblings would be here for raya. Yeay! Thinking to do a family photo, tho it will be very difficult. Sebab my mom mesti "Malas la nak amik gamba".

Cats: Sudah diarrange untuk dihantar petboarding. Kesian. Nak aje bawak Fasha. Tapi knowing Fasha mesti explore tah ke mana-mana and siap kena blasah dengan kucing-kucing ganas di Bandar Baru Uda. And my mom prolly would not approve of cat litter box at the back of the house.

Owh. My eldest sister and her family will be landing at Malaysia (from Qatar) around now. (If there is no delay). Yeay!

OK. TTFN.


7 comments:

Anasfadilah said...

duduk BBU ka?dulu penah duk situ,tapi kejap jelah,sementara dapat rumah sewa lain

BBU ka dekat dengan HQ petronas johor kan?

bila citer JB teringanikan bakar selat tebrau..ohh sedap

p/s:: dan juga pisang goreng cicah cili kicap

Dils; selamat hari :)

Mogen Ali Rico said...

babe..selamat hari raya

Obefiend Weiland said...

selamat hari raya

btw

berapa eh petboarding? i heard they are expensive!

Kasapsky said...

Selamat beraya Dils....
-Kukies-

Dils said...

Dila
Yeps. BBU yang depan tu ade HQ Pet Dagangan itu. Hehe.

Balik nanti goreng pisang with kicap cili adalah misti!

Aidil
Selamat Hari Raya jugak.


Effi
Slamat hari raya. Petboarding stended rm15 per day. Ok la tuh. Tapi kalo ade 2 kucing bangkrap jugak la. Huhuhu.


Kukies
Selamat Hari Raya!

frh said...

baju nikah aku pn dha selamat jadik baju raya aku thn lps .. hahaha .. tu psl jgn buat baju nikah glam glam sgt .. boleh pakai time raya :)

hahahha uda mmg byk kucing ganaz ganaz ..

yeahhh abg aku from HK pn just landed .. thn ni smua org ada jugak raya. pon nak family photo gak .. paksa mak kau amik gamba ;)

Dils said...

Farah:

Haha. Kalo dah nak buat baju kahwin tu. Kena la buat simple-simple. Make sure worth it dengan harga and bole pakai lebey skali. Hehe.

Duk pikir nak gi ke umah Sarah beraya. Tapi tak ingat rumah die. hehe

Disqus for Dils Stop