Wednesday, July 23, 2014

Might as well post something

I am on the bench. Itu means tadek project assignment so duduk 'folded arms doing nothing' is what a manager said we are doing. Wah. Emoism aku baca. Eh eh.. sape yang suruh release awal dari project. Pastu nak keluarkan ayat kongajaq. Cets. Dah tu training material pon tak bagi lagi untuk new upcoming task, pastu nak emoism lak. Kan aku emoism. 

Geram taw pagi2. Naseb baik traffic jam di pagi ini kurang. I think people had already started their raya holiday. Mine started on Friday till 5th ( which is Tuesday the following raya week) . Lama. Itu pon manager tak approve lagi cuti, angin gak aku. Apply dah awal dah. Tadek assignment tapi approvenye tak lagi. 

Nak talk about pregnancy ni, tunggu la another checkup by Dr Tan soon-ish this Friday. Wanna ask about induce after caesar, because I really do not want to be induced and after reading about Dr Seri case and asking my sister about it, she told me the risk associated with induce if you had undergone caesar recently ( summary - bad for all around ). So kena la tanye nanti. 

Aziz is gonna be two soon. And I had seen marked improvements in language and social skills. He is a bit of a bully. But not too bad. Lagi budak tu nangis, lagi die suke aggravate. Tapi kalau barang die kena ambik, taw pulak nangis. Budaakkkk. Also at least these past few days die takdela mintak nak tengok Mr Peabody and Sherman. Naseb baik cerita tu best, tapi ade la limit berapa kali kena tengok dak. 

Also just heard the news that a schoolmate of mine in JB dulu died last night due to a road accident. Kinda jolted me a little on how sudden death is. We think we have all the time in the world sometimes but we always forget death can comes everywhere and in any form. 

Makin hari pon makin malas masak. Tapi rase malas nak makan luar. Sebab mesti overate. Pastu nanti mula la loya esok. Blergh. So plan today. Masak spagetti aje. Abeskan barang dalam fridge cepat2 sebelom raya. 

Puasa pon setakat ni baru 2 hari lopong. Satu sebab cirit birit. Satu lagi last Monday pagi2 dah throw up and rase weng sepanjang masa. Fuhhh.. tapi maseh bertenaga gi makan buffet kat Mandarin Oriental. MAKAN FREE JANGAN TOLAK! 

Anyway. Ini random update to whatever la. Kalau rajin I post mende lain. Petang ni. Kalau dah tadek keje sangat2. Hahahha.

Berharap semoga boss aku approve cuti sebelom balik keje ni. Nyampah sangat last minit baru die nak tunggu. Ape la wehhhh. Approve je la. Orang tu nak assign project ke tak, that is their problem sebab lembap sangat. *muka emoism* Sebab semalam suh aku cuti start dari hari ni, tetiba tuka tune lak.

No comments:

Disqus for Dils Stop